received_2705205776427429_edited.jpg

Met Floopi & Flippa op kamp

ism Popsjot Poperinge (of met uw gemeente of organisatie?)

 

Sokpoppenkamp

16-20 augustus 2021

Hou je van toneel spelen, zingen, knutselen, techniek en opnames, etc… We nemen jullie mee achter de coulissen (backstage) van een echte musical. We kruipen in een echte grote poppenkast, toveren een oude sok om tot een mega-coole-artiest of karakter, maken decors en maken een mega-coole-muzikale en theatrale voorstelling. MAAR LET OP: er schuilt misschien een heks in de poppenkast, of een oorverdovende stemdief! Wie weet, we maken het verhaal samen in de loop van de week en werken het uit. Heb jij al een gek idee in gedachten?

We leren opnemen, toneel spelen en wie al een instrument bespeelt mag ook zijn instrument meenemen! Lukt het ons een mega-coole-Poppenkast-musical in elkaar te knutselen en dit te brengen tegen het einde van week? (online of live, naargelang de corona-maatregelen)

De ideale week om te ontdekken of jij een geboren knutselaar, toneelspeler , muzikant of poduim-technicus bent! Beleef, ervaar en ontdek!

Inschrijven externe link vanaf donderdag 27 mei 2021: klik hier

Muziekkamp Trolls

5- 9 juli 2021

Altijd al gedroomd een rockster te zijn? Of hou je meer van reggae, folk, pop,… of klassieke muziek? Of wil je graag eens een instrument proberen zoals gitaar, fluit, viool, accordeon of cello? Of speel je zelf al een instrument, nog beter! Dan is dit kamp ideaal voor jou!

We reizen de wereld van TROLLS in met allerlei soorten muziek en gaan oefenen, oefenen en oefenen! We strijden om de snaren van de wereldmuziek-gitaar te winnen en op het einde van de week brengen we een mega-cool-TROLLS-muziekoptreden! (online of live, zal afhangen van de coronamaatregelen)

Schrijf je dus snel in en laat ook weten als je al een instrument bespeelt en hoelang, speel je nog niets, geen nood! We gaan samen op zoek welk instrument het beste bij jou past en toveren je om tot een echte artiest!


Bekijk hier het optreden van vorig jaar: https://www.facebook.com/100041257782932/videos/741823503220204

Link extern + inschrijvingen vanaf donderdag 27 mei 2021: klik hier

Muziekkamp: Trollen en Elven

3 april 2019

Muziekkamp: Trollen en Elven

6-10 juli 2020


Max. aantal deelnemers: 20

Animatoren: Klarinetiste Evelien Leeuwerck en gitariste Annelies Detru

Leeftijd: 6-12 jaar


We gaan door de poort van Grieg tot in de ondergrondse wereld der Trollen en Elven. In het gebergte van “Gwragedd Annwn” ontmoeten we de magische klanken der muziekspel en gaan een verbond aan met deze toverachtige wezens. Aan de hand van ritmische codes, en melodische lijnen smeden we een magisch orkest!

In de voormiddag oefenen we in kleine groepen en zoeken de schat van “Gwragedd Annwn”, in de namiddag spelen we magische trollen en elven spelletjes en oefenen we in orkestvorm. We sluiten dag af met een verhaal uit het grote Elfen en Trollenboek….Als dat maar goed afloopt….

Alle instrumenten en alle niveaus zijn welkom.

Misschien schuilt er in jou wel een componist of een solist? Of heb jij een vriendje die ook wel eens muziek wil uitproberen? Neem hem dan zeker mee, want zelfs als je geen instrument bespeeld, ben je meer dan welkom in ons “Gwragedd Annwn” Toverorkest!

Bekijk het eindspektakel hier

Sokpoppenkamp: Peter Pannenkoek

3 april 2019

Sokpoppenkamp: Peter Pannenkoek

17-21 aug 2020


Max. aantal deelnemers: 20

Animatoren: Floopi & Flippa (Annelies Detru & Trui Allemeersch)

Leeftijd: 6-12 jaar


Neverland was nog nooit zo dichtbij! Neem je Tinkerbell-sok op je hand en vlieg doorheen de Floopi’s poppenkost naar de magische wereld der piraten, vliegende ezels en luie reuzen. Schuilt er in vaders sok een megamonster? En in moeders sok een eenogige Narval? Of heeft die grijze werksok van oom Jos eerder een Ezeloor door zijn grote teen? Laat je verbeelding de vrije loop en ontdek samen met je vrienden de magische wereld van Peter Pannenkoek! De echte knepen van het Poppenspel leer je hier. Floopi brengt zijn huisje tot bij jou en toont je hoe het eraan toe gaat in zijn huishouden! En natuurlijk brengt hij ook Flippa mee en al zijn andere vriendjes. Welk avontuur we beleven? Dat laten we graag aan jullie over! En natuurlijk sluiten we de week af met een voorstelling voor jong en oud in een echte (ja ECHTE!) concertzaal!

P.S.: Wie een instrument bespeelt, mag deze ook de ganse week meenemen!

Kijk hier naar onze voorstelling van 2020!