top of page

Poppenkastvoorstellingen.

Hieronder vindt u de korte inhoud van onze lopende poppenkastvoorstellingen. Ook onze nodige ruimte, aanvang- en opstellingstijd en andere nuttige informatie om uw evenement te organiseren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij extra vragen of specifieke aanpassingen. We stellen ons heel flexibel op. Voor de meeste van onze voorstellingen hebben wij onderstaande practische zaken nodig (met uitzondering van de muisjeskast):

* De voorstelling duurt 50 minuten- dit kan met of zonder pauze, naargelang de leeftijd van de kinderen of activiteit.

* Aankomst: 1 uur voor aanvang.

* Het decor is vrij zwaar. Graag wat helpende handen indien we spelen op een verdieping.

* 300 euro voor 1 voorstelling, 450 euro voor 2 voorstellingen op dezelfde dag.

* Toeschouwers: max. 60 per voorstelling.

* Nodige ruimte: min. 4 op 4 meter + 1 stopcontact + plafondhoogte min. 2m80

566_edited.jpg

Flippa wordt Ballerina

Het begint allemaal op die ene ochtend, met dat ene krantenartikel... GEZOCHT! DANSERESSEN VOOR HET ZWANENMEER! AUDITIE OP HET PLEIN KOMENDE ZATERDAG!

Flippa zou maar al te graag meedoen, maar wie wil er nu een simpele huisvrouw op de planken? En wat zal Floopi wel zeggen? En gaan de andere dieren niet lachen met haar? Of zullen die ook hun kans wagen en deelnemen aan de auditie? In het ganse bos wordt in mum van tijd 1 grote dansrepetitie, in alle hoeken, onder elke boom, staat wel iemand te dansen.... Jaja, ook bij het huisje van de heks zijn er een paar danspasjes te vinden, maar of deze pasjes goed zullen aflopen, daar zijn we nog niet zo zeker van.

Thema's als faalangst, podiumvrees, twijfel en onzekerheid, "het idee dat enkel meisjes kunnen dansen" en veel andere emoties komen aan bod doorheen de voorstellingen.

010a.jpg

Floopi en de verdwenen groenten

Floopi en Flippa hebben op een ochtend een hevige discussie over gezond eten. Fruit en groenten vindt onze Floopi maar niets! Wanneer Konijn hem daarin volgt smeden ze samen een plannetje om alleen nog maar chocolade en snoepgoed te kunnen eten.

Gedaan met die vieze, vuile groenten. En als Heksje Harrekrats daar dan nog wat toverdrank door komt mengen, dan loopt het helemaal uit de hand.

Het hele bos staat op stelten. 

Boswachter Jos en Flippa hebben hun handen vol om alles terug normaal te krijgen. Een handje hulp van de kinderen kunnen ze daarbij best wel gebruiken….

Deze voorstelling sluit heel goed aan bij het thema groenten en fruit in het kleuteronderwijs. De kinderen krijgen tijdens de voorstelling ook groenten en een snoepje aangeboden.

20230302_091442.jpg

Floopi's Talentenjacht

Flippa organiseert de grote talentenshow! Alle dieren in het bos willen wel meedoen, koordansen, zingen, gedichtje voordragen, instrument bespelen, goochelen,…, je kan het maar niet gek genoeg bedenken! Elk dier heeft wel zijn talent! Net zoals jij en alle andere kinderen die komen kijken! Jij doet toch ook mee? Of gaan we samen op zoek naar jouw talent?

Maar Owee, als heks Harrekrats op het podium verschijnt! Van heksjes moet je altijd een beetje opletten en zo’n toverkunst had niemand natuurlijk verwacht! Helpen jullie de show in goeie banen leiden en de gemene toverspreuk teniet te doen?

Een voorstelling rond het thema “Wat is jouw talent?”, met heel veel muziek en interactie tijdens de voorstelling. Zowel voor groot en klein.

002.jpg

Floopi en het Muziekfeest

Floopi, Flippa en al hun vrienden zijn volop het grote muziekfeest aan het voorbereiden. Ze oefenen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat voor de grote muziekwedstrijd. Iedereen wil natuurlijk meedoen en zet zijn beste beentje voor. Enkel Flippa weet nog niet welk instrument ze zal spelen. Zoeken jullie met haar mee? Maar…. Heks Harrekrats wil ook meedoen aan het muziekfeest en maakt haar eigen instrument. Een vals en oorverdovend lawaai klinkt van het bos tot aan de stad. Niemand kan nog rustig oefenen! Slagen ze erin de heks te doen stoppen? Zou ze mogen meedoen aan het feest? Of gebruikt ze haar zwarte toverkracht? Als dat maar goed afloopt!

In deze voorstelling komen heel wat instrumenten aan bod, die we ook tijdens de show vooraan de poppenkast bespelen voor de kinderen. De ideale muzikale kennismaking met en harp, piano, fluit, etc...

011.jpg

Floopi vangt het eetbeest

Floopi gaat boodschappen doen. Oooh, wat zal Flippa blij zijn met een mandje vol fruit en groenten! Hij moet helemaal het bos door om naar de markt te gaan en dus ook om terug naar huis te keren. Gelukkig is het er niet gevaarlijk. Floopi kent de weg trouwens heel goed. Maar op die dag verdwijnt zijn mandje vol verse groenten en fruit in de bek van een eigenaardig dier! Waar komt dit dier vandaan? Zou de heks Harrekrats er misschien iets mee te maken hebben? En waar is  de boswachter gebleven om het dier te vangen?

Deze voorstelling kunnen we heel gemakkelijk aanpassen naar speciale thema's zoals de Sint, Kerst of Pasen, waarbij die personage dan ook uitgebreid aan bod komt en de hoofdrol krijgt in de voorstelling.

088_edited_edited_edited.jpg

De verjaardagstaart

Het is de verjaardag van uw kind, van de klaspoppen, of het thema is feest en jarig zijn, dan komt Floopi dit graag met jullie vieren. Flippa maakt de lekkerste poppenkast taart en de boswachter nodig heel wat dieren uit het bos uit om samen te vieren. En we mogen natuurlijk de kroon niet vergeten voor onze jarig!

Maar owee als heks Harrekrats de taart ziet en weer één van haar gemene toverspreuken gebruikt! Kunnen de kinderen de verjaardag toch nog redden? of is het feest helemaal verpest?

Ideaal voor in de kleuterklas tijdens het thema jarig zijn of feesten, of als speciale act voor een verjaardagsfeestje! Dan krijgt de jarige ook een speciale attentie van Floopi en Flippa!

Deze voorstelling is ook goedkoper, doordat ze met 1 persoon kan gespeeld worden en kost 150 euro. We vragen wel een handje hulp bij het opstellen van de kast.

112_edited.jpg

De Muisjeskast

"Floopi's muisjeskast" is een kleinere poppenkast, voor huiskamers en/of evenementen tot max 30 kinderen.

Ze wordt ingezet bij speciale gelegen en je kan een poppenkast in een thema aanvragen.

Zo speelde "Floopi's muisjeskast" tijdens de Sintexpeditie te Nieuwpoort een kleinere voorstelling meermaals voor verschillende groepen mensen.

Glimp uit de voorstelling? klik hier

bottom of page