Workshops & Muziekateliers

Onze workshops en muziekateliers kun je als eenmalige activiteit boeken, maar kun je ook koppelen aan een poppenkastvoorstelling van Floopi en/OF kun je ook als reeks verkrijgen! Ontdek gauw ons ruime aanbod!

Duimelotje (0-3 jaar)

“Duimelotje”(0 tot 3 jaar) – muzische workshop en mini poppenkast.

Een muzikale beleving voor de allerkleinsten met hun ouders (of begeleider). Met de mini-poppenkast “Duimelotje en zijn vriendjes” toveren we een glimlach en verbazing op elk kindergezicht. Bekijk vlug een glimp in dit filmpje (klik).


De mini-poppenkast kan alleen gevraagd worden en duurt 15-20 tal minuten. Daarna kan het kind experimenteren met klanken en kleine muziekinstrumenten en mag het zelf ook eens achter de poppenkast kruipen. Kostprijs: 75 euro


Voor kinderen van 0-3 bieden we ook muzische workshops aan met ouder (of begeleider). Samen met de ouder zingen we kinderliedjes, en bewegen samen met het kind. Ze ontdekken klanken als ze op instrumentjes slaan en samen stappen, hoppen en kruipen we op het ritme van de muziek. Tijd om de kinderliedjes op te frissen en samen met je kind te musiceren! Duur: 60 minuten – Kostprijs : 50 euro (korting als je een reeks boekt- meer info, mail ons!)

026_edited.jpg

Flippa (3-6 jaar)

“Flippa” (3 tot 6) – muzische workshop met veel ritme

Flippa neemt graag de oudere kindjes mee in het ‘rijk der muziek’. Samen ontdekken we verschillende ritmes die we op veel verschillende manieren kunnen spelen! Met stokjes, met castagnetten, met blokken, met je eigen voeten! En kun je, jezelf ook zo dik maken als een olifant? Of zo gevaarlijk als een krokodil? En hoe zou een beer zingen als hij door de bergen wandelt? We ontdekken samen wat onze stem en ons lichaam allemaal kan en beweging, springen, dansen, zingen en maken veel plezier!

Duur: 60 minuten – Kostprijs: 50 euro (korting als je een reeks boekt-meer info, mail ons!)

062_edited.jpg

Floopi (6-12 jaar)

“Floopi” (6-12j.)  - muzische workshop met verschillende instrumenten

Floopi komt op bezoek en tovert uit zijn grote muziekkoffer tal van instrumenten. Een blaasinstrument, nog nooit van gehoord? Geen probleem, dan probeer je het zelf uit! Of heb je liever een snaarinstrument? Of hoe heette dat instrument van ons opa weer, die ergens op zolder ligt? En wat kunnen we daar nu mee gaan doen? Samen ontdekken we instrumenten, zoeken een instrument voor elk vriend en maken samen een groot orkest. Het wordt een drukte van jewelste, maar Floopi weet zijn orkest altijd wel in goeie banen te leiden!

Duur: 60 minuten – Kostprijs: 50 euro (korting als je een reeks boekt-meer info, mail ons!)

FB_IMG_1574110544153.jpg

Heks Harrekrats (6-12 jaar)

“Harrekrats (6-12 jaar) – crea workshop- ontwerpen van sokpoppen.

Heks Harrekrats is altijd in de weer om allerlei gekke dingen in elkaar te knutselen of toveren. Ze helpt dan ook graag de kinderen bij het in elkaar knutselen van een echte sokpop. Met reeds gebekte oude sokken en een knutselpakket komt ze een namiddag bij je langs om je op weg te helpen. Nog nooit een naald en draad gebruikt?! Dan wordt het hoog tijd dat we daar eens werk van maken! Of gebruik je liever het lijmpistool? En die ogen, wat gaan we daarmee aanvangen? En eens het grote knutselwerk achter de rug is, leren we hoe we correct onze pop moeten vasthouden en hoe we ECHT poppenkast spelen. Mond open, mond toe! Heks Harrekrats leert je de knepen van het vak!

Duur: 120 minuten – Kostprijs: 100 euro (korting als je een reeks boekt- meer info, mail ons!)

20190822_110111_edited.jpg